Kawa świeżo palona ALNEJRO Black Coffee z logo klienta.

New product

Kawa świeżo palona ALNEJRO Black Coffee z logo klienta. 100g, 50g.

ALNEJRO Black Coffee to mieszanka ziaren brazylijskiej arabiki 80% oraz indyjskiej robusty 20%, wypalanych zgodnie z naszą autorską recepturą. Rzemieślnicze prażenie nasion odbywa się dużo wolniej i w niższej temperaturze niż podczas produkcji na skalę przemysłową. Ziarna palimy na matowy, kakaowy kolor – dzięki temu tłuszcz, który jest nośnikiem smaku i aromatu, pozostaje wewnątrz i jest uwalniany dopiero podczas parzenia kawy. Ziarna uprawiane są na farmach w regionie Mogiana w Brazylii. Jest to jeden z bardziej liczących się regionów uprawy kawy w Brazylii. W mieszance o wyrazistym smaku dominują nuty gorzkiej czekolady, melasowej słodyczy oraz ciemnego karmelu. Kawa Black jest idealna do espresso, cappuccino oraz innych napoi mlecznych.   Nad jej prażeniem czuwają eksperci SCAE (Speciality Coffee Association of Europe), a cały proces produkcji odbywa się w Polsce. Wybór ziaren do mieszanki poprzedzony jest staranną oceną jakości próbek.

.

Robert Komar.

W branży kawowej pracuję od 10 lat. Zaczynałem jako barista , teraz jako Roaster, zajmuję się paleniem kawy dla wymagających  klientów. Współpracuję z wieloma restauracjami, kawiarniami , biurami i hotelami. Od 5 lat współpracuję również  z Firmą MY MILORD, która dostarcza  produkty z najwyższej półki. By określić własne preferencje,  warto spróbować kawy,  przygotowanej z jak największej liczby różnych nasion, a dzięki temu przekonać się, jak wielkie są pomiędzy nimi różnice i jak bardzo proces palenia wpływa na smak i aromat.  Kawę chętnie przygotujemy dla każdego klienta i każdy rodzaj, by mógł on sprecyzować dokładnie preferencje i gusta smakowe.


More details

Zapraszamy do złożenia zapytania

Menu